Accreditatie: 6 punten via Registerplein, 5.25 punten via SKJ - Krijg jij als professional of vrijwilliger in zorg of welzijn te maken met LHBT-personen van kleur? Dan is het goed om te weten hoe je hen effectief kunt helpen of doorverwijzen. >>                                             

Tijdens je werk als hulpverlener in zorg of welzijn of als vrijwilliger bij een belangenorganisatie kun je te maken krijgen met lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen of transgender personen (LHBT-personen) van kleur. Zij lopen vaak tegen specifieke problemen aan en het is van belang dat je daar wat over weet. In deze online module leer je onder andere wat het voor biculturele LHBT-personen kan betekenen als zij uit de kast komen en met welke reacties uit hun omgeving zij te maken kunnen krijgen. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van levensverhalen van drie personen. Ook leer je wat biculturele LHBT-personen kan helpen om te leren omgaan met hun eigen gevoelens.

In drie casussen oefen je met LHBT personen in verschillende situaties. Je reflecteert op die situaties en krijgt tips hoe je zou kunnen reageren. De online module geeft je ook praktische informatie over organisaties en websites waar je naar kunt doorverwijzen of waar je zelf meer informatie vindt.

Er zijn aparte modules voor professionals en vrijwilligers.

  • Deelname: Gratis
  • Duur: 30 minuten
  • Voor wie?: Professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn
  • Accreditatie Registerplein:
   Bij Registerplein geregistreerde Maatschappelijk Werkers, Sociaal Agogen, Cliëntondersteuners en Aandachtsfunctionarissen ontvangen 6 punten via Registerplein (zelf registreren in PE-Online, ID nummer: 440127) als de training voor professionals is afgerond voor 20 september 2024. Het certificaat verschijnt na afronden van de online training onder het kopje 'Certificaat Registerplein'.
  • Accreditatie SKJ:
   Ben je jeugdverpleegkundige, doktersassistent of jeugdarts, dan kun je 5,25 SKJ accreditatiepunten ontvangen (zelf registreren op skjeugd.nl met ID-nummer SKJ214677). Wil je hiervan gebruikmaken, dan moet je na het afronden van de online training ook de toets maken. Je kunt de toets starten door op de knop 'Start SKJ toets' te klikken. Die knop verschijnt als de training voor professionals is afgerond. Het certificaat verschijnt onder het kopje 'Certificaat SKJ' als je de toets hebt voltooid voor 1 juli 2026.