Accreditatie: 5 punten via Registerplein - Werk je op school met leerlingen? Dan is de kans aanwezig dat je er een paar kent die worstelen met depressieve gevoelens of zelfmoordgedachten. Leer hoe je die makkelijker signaleert en bespreekbaar maakt. >>                                       

 

Uit onderzoek blijkt dat LHBTI+-jongeren veel vaker kampen met depressie dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten. Daarom besteedt de module ook aandacht aan thema's als seksuele en genderdiversiteit. Tijdens deze online training ga je aan de slag met videofragmenten en oefen je met voorbeelden uit de praktijk. In ongeveer 1,5 uur komt het signaleren van suïcidale gevoelens en depressiviteit aan bod en wordt uitgelegd hoe je een gesprek over seksuele en genderdiversiteit aan kunnen gaan met een leerling. Daarnaast krijg je tips en tricks om een LHBTI-inclusieve omgeving te creëren en wordt doorverwezen naar instanties die hulp bieden op dit vlak.

De module bestaat uit:

-          reflectie op eigen kennis en bewustzijn;

-          basiskennis over de thematiek;

-          casuïstiek om mee te oefenen.

De casuïstiek is herkenbaar voor onderwijsprofessionals en is gebaseerd op interviews met docenten en leerlingen.

    • Deelname: Gratis
    • Duur: 1,5 uur
    • Voor wie?: Voor professionals binnen het onderwijs, sociaal werkers en andere geïnteresseerden.
    • Accreditatie: Sociaal Werkers ontvangen 5 punten via Registerplein (zelf registreren in PE-Online, ID nummer: 532871) als de training is afgerond voor 25-01-2027. Deze cursus is helaas niet geaccrediteerd door V&VN en SKJ.